50 ml viskijs Jack Daniels – papildināts ar bekona garšu
25 ml citronu sula
25 ml kļavu sīrups
3 pilieni Angostura Bitters
3 pilieni Peychaud’s Bitters
1 olas baltums
Metode: shake
Pasniegšanas glāze: margarita
Dekorācija: bekona šķēle
Šis kokteilis ir gandrīz kā brokastis glāzē, tomēr ar alkohola piesitienu. Bekona Martini, pazīstams arī kā „Bacontini”, „Pig On The Rocks” vai arī „Bloody Bacon Martini” parasti sastāv no alkoholiska dzēriena, piemēram, vodkas, viskija vai ruma, kuram piešķirta bekona garšas un aromāta nianse. Nereti kokteilī tiek izmantotas sastāvdaļas no klasiskā „Bloody Mary” kokteiļa – tomātu sula, garšvielas, Tobasco un/vai Worchester mērce. Šāds kokteilis tiek pasniegts ar dekoru, kura sastāvā ir bekons, bekona gabaliņi/ drupatas, kā arī olīves.
Iegūt alkoholisku dzērienu ar bekona garšu iespējams arī mājas apstākļos. Šādu procesu sauc par „Fat Washing” jeb „Tauku mērcēšanu”. Alkoholiskā dzērienā tiek mērcētas cepta bekona šķēles, iegūtais šķidrums tiek sasaldēts, sarecējušie un peldošie tauku gabaliņi tiek izņemti ārā, dzērienu izfiltrējot caur sietu vai marli.
Becon Martini receptes mēdz būt ļoti dažādas un viena no populārākajām ir tikusi izgudrota Londonā „London Cocktail Club” bārā.
Elizabete Zariņa – ieskaites darbs Bar.lv bārmeņu skola.