25 ml rīsu sake
25 ml čūsku asinis
Glāze: shot
Čūsku aisnis ir ļoti populārs dzēriens Ķīnā, Vjetnamā un citās Dienvidaustrumu Āzijas valstīs. Šim dzērienam ir vairāk kā tūkstotis gadus sena vēsture un vietējie iedzīvotāji tic, ka tam ir dziednieciskas spējas, tomēr šāds uzskats nav ticis medicīniski apstiprināts. Čūsku aisnis iegūst iegremdējot nelielu, dzīvu čūsku (visbiežāk indīgo sugu čūskas), rīsu sake. Tomēr čūskas inde, reaģējot ar spirtu, zaudē savas aktīvās īpašības.
Ja čūsku aisns nogaršošana neliekas gana aizraujoša, par lielāku izaicinājumu tiek uzskatīta Vjetnamā populāra čūsku aisns kokteiļa nobaudīšana, kurā galvenā sastāvdaļa ir svaigas čūsku asinis. Čūska tiek nogalināta, uzšķēržot to tieši zem galvas, tās asinis tiek notecinātas pa taisno shot glāzē, kas jau ir līdz pusei piepildīta ar rīsu sake.
Elizabete Zariņa