50 ml Burbons vai rudzu viskijs
2 pilieni Angostura bitter
1 cukura grauds
5 ml negāzēts ūdens
Gatavošana:
Kokteili pagatavo ar metodi muddle (presēt). Glāzē ieliek cukura graudiņu, virsū uzpilina biteri, pievieno ūdeni un sapresē. Pievieno viskiju un apmaisa.
Interesantākā daļa ir dabūt šo dzērienu ledus gabalā. Kristāli dzidrs ūdens tiek ieliets gumijas balonā un ielikts saldētavā. Ūdens salst no ārpuses uz iekšpusi, tāpēc pirmais sasalst apvalks. Kad ārējā daļa ir sasalusi, bet vidus vēl nē, balonu izņem no saldētavas. Tad ledus bumbā izurbj mazu caurumiņu. Izlej nesasalušo ūdeni un tā vietā ar šļirci iepilda kokteili. Ledus bumbu ieliek glāzē un pasniedz viesim. Lai dabūtu kokteili ārā no ledus, bumbu sadauza ar karotīti vai mazu āmuriņu.
Kristaps Kalējs – ieskaites darbs Bar.lv bārmeņu treniņu centrs